Стало відомо, що трапилося у Харківській області

Жителям Харківської області нагадали про високу мінну небезпеку

У суботу 18 червня, у с. Токарівка Харківського району трапився нещасний випадок, внаслідок якого чоловік отримав мінно-вибухову травму. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області.

У ДСНС розповіли, що 18 червня 52-річний мешканець деокупованого с. Токарівка Дергачівської громади випадково наступив на ворожу протипіхотну міну ПФМ-1 “Пелюстка”, яка знаходилась у високій траві. У результаті вибуху чоловік отримав травматичну ампутацію пальців правої ступні. Наразі постраждалий перебуває на лікуванні у медичному закладі.

У ДСНС звернулися до всіх з проханням бути максимально обережними та завжди пам’ятати про високу мінну небезпеку. “Нехтування правилами безпеки може призвести до непоправних наслідків. Не рухайтесь невідомими чи не перевіреними ґрунтовими дорогами. Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією”, - наголосили у ДСНС.

У разі виявлення підозрілого предмета громадян просять повідомляти в ДСНС або Нацполіцію за телефонами "101", "102" або "112".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що понеділок, 19 червня, розпочалася чотириста вісімдесят перша доба повномасштабного вторгнення Росії на територію України. У зведенні Генштабу ЗСУ зазначено, що на Слобожанському напрямку окупанти протягом доби завдали авіаційних ударів по населених пунктах Огірцеве, Бударки та Веселе Харківської області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися