У Харкові пройшло затримання «офісників» – що їм загрожує

Обіцяли примножити вкладені гроші: у Харкові припинено діяльність шахрайського кол-центру

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом особам за фактом шахрайства, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб,  шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, у грудні 2022 року двоє чоловіків віком 39 і 27 років спільно з 25-річною жінкою організували роботу шахрайського кол-центру, сфера діяльності якого розповсюджувалась на територію як України, так і країн Європи.

Співробітники кол-центру, пройшовши "навчання", діяли за підготовленою схемою та використовували психологічні методи впливу. Основним завдання операторів було переконання "клієнтів" щодо вигідності інвестування грошей у цінні папери, банківські метали та криптовалюту.

Аби все виглядало достовірно, шахраї створили сайт, на якому імітувались купівля-продаж різних активів. В особистому кабінеті на цьому ж фейковому сайті "клієнти" могли бачити інформацію про "нарахування прибутку".

Зловмисники обіцяли людям отримання великого прибутку у вигляді капіталізації відсотків від суми вкладених грошей та запевняли, що інвестовані гроші можна повернути з відсотками у будь-який час. Однак якщо потерпілі висловлювали таке бажання, то отримували відмову через начебто непроходження ними верифікації.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем розташування кол-центру та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність.

За клопотанням прокурорів двом підозрюваним — 39-річному чоловіку та 25-річній жінці — обрано запобіжні заході у вигляді тримання під вартою.

Наразі встановлюється коло потерпілих осіб та сума завданої шкоди.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам м. Києва, Управління протидії кіберзлочинам в Харківській області Департаменту кіберполіції НПУ та Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Бачив весь район: що горіло у Харкові 20 червня ввечері

Ввечері 20 червня у Харкові сталася пожежа, попередньо, через влучання блискавки у пошкоджену трубу газопроводу. На місці одразу почали працювати рятувальники.

"Велися аварійні роботи з ремонту каналізації, зсунувся ґрунт, розірвало трубу газопроводу. Попередньо, загорілося внаслідок удару блискавки. Газ перекрили вже раніше, але він середнього тиску — виходить з труби, догорає. Нині інформації про травмованих немає", — повідомили в ДСНС.

Мешканка Франківщини минулого року передала Харкову рослини: що з ними стало (ФОТО)

Саджанці гібіскусу у квітні минулого року надіслала до Харкова пенсіонерка Надія Крупенич з міста Бурштин (Івано-Франківська обл.). Рослини було висаджено спеціалістами Спеціалізоване Комунальне Підприємство "Харківзеленбуд" біля Сухого фонтану на площі Свободи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Який мають вигляд рослини тепер, дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися