У Харківській області у великих масштабах варили «винт»: хто наладив такий «бізнес»

На Харківщині викрито організовану групу наркоторговців, які самостійно виготовляли у великих масштабах «винт»

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом чоловікам у незаконному виготовленні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті психотропних речовин, вчиненому організованою групою, повторно, та незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні прекурсорів з метою збуту, а також незаконному збуті прекурсорів, вчиненому повторно, в тому числі у великих розмірах, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 311 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що торік 50-річний  мешканець м. Лозова запропонував двом товаришам "вести бізнес" з продажу наркотиків, на що вони погодились.

Зловмисники закуповували оптовими партіями пігулки, які містять у своєму складі прекурсор — псевдоефедрин. Також вони купляли лабораторний йод та червоний фосфор.

З псевдоефедрину вони виготовляли метамфетамін, який у народі називають "винт". Для запобігання швидкому псуванню наркоділки поміщували його до попередньо заготовлених скляних ємностей, де він зберігався до моменту збуту. Зловмисники продавали "клієнтам" дозу метамфетаміну у шприці за 300 гривень. А також вони збували пігулки з псевдоефедрином. Одна доза таблеток коштувала "клієнтам" в майже 2000 гривень.

Товар наркоділки передавали покупцям особисто або через закладки, залишаючи їх в обумовлених місцях. За одну партію пігулок вони отримували близько 2 тисяч гривень, а за один шприц — 300 гривень.

Гроші від "бізнесу" чоловіки розподіляли між собою у заздалегідь обумовлених частинах.

Всіх трьох зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України у м. Лозова.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У школярки з Харкова провели обшуки

Цілу галерею вилучили під час обшуку у 14-річної школярки, яка записала гімн рф. Російські прапори і лозунги на підтримку царя та царської росії, радянська символика – все це дівчина-підліток малювала власноруч. Зберігала також радянські рублі.

Про результати обшуку вдома у неповнолітньої харків’янки повідомив начальник Слідчого відділу ГУ НП в Харківській області Сергій Болвінов. "Очевидно, що країною-агресоркою вона захоплюється серйозно. А такі потужні антиукраїнські настрої наврядчи могли залишитися непоміченими з боку матері.

Що загрожує школярці, її матері та подрузі дівчини, яка разом з нею вішала ворожу листівку – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися