Вкрали майже два кілограма золота у Харківській області: встановлено злочинців

Встановлено двох російських військовослужбовців, які викрали золоті прикраси на суму понад 8 мільйонів гривень.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом російським військовим за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори спільно зі слідчими поліції ідентифікували двох окупантів-мародерів. Ними виявились 24-річний та 21-річний рядові військової частини 91726. Обидва обіймають однойменну посаду — гранатометник гаубично-артилерійського дивізіону.

За даними слідства, торік нарикінці квітня, перебуваючи на службі в м. Ізюм, вони обікрали магазин відомого українського ювелірного бренду.

Користуючись тим, що магазин пошкоджено, двоє окупантів проникли туди та викрали сейф із майже двома кілограмами золотих прикрас. Після цього вони помістили сейф в автівку та поїхали.

Російські мародери спричинили власнику магазина матеріальну шкоду на суму понад 8 млн гривень.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У школярки з Харкова провели обшуки

Цілу галерею вилучили під час обшуку у 14-річної школярки, яка записала гімн рф. Російські прапори і лозунги на підтримку царя та царської росії, радянська символика – все це дівчина-підліток малювала власноруч. Зберігала також радянські рублі.

Про результати обшуку вдома у неповнолітньої харків’янки повідомив начальник Слідчого відділу ГУ НП в Харківській області Сергій Болвінов. "Очевидно, що країною-агресоркою вона захоплюється серйозно. А такі потужні антиукраїнські настрої наврядчи могли залишитися непоміченими з боку матері.

Що загрожує школярці, її матері та подрузі дівчини, яка разом з нею вішала ворожу листівку – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися