Через вибухи у Харківській області є четверо постраждалих та дитина – ДСНС

Щотижня у Харківській області отримують поранення цивільні люди через мінну небезпеку.

На Харківщині залишається досить висока мінна небезпека. Лише минулого тижня на Харківщині чотири цивільних особи, серед яких одна дитина, постраждали, підірвавшись на  ворожих мінах. Про це повідомив під час щотижневого брифінгу речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген  Василенко, інформують "Коментарі. Харків".

Він розповів, що над очищенням деокупованих територій від ворожих ВНП працюють сапери зведеного загону ДСНС. Загалом 33 піротехнічних розрахунки у складі 169 піротехніків та 66 одиниць техніки. Головною їхньою задачею є обстеження ЛЕП задля забезпечення їхнього відновлення і подачі електроенергії до населених пунктів. Результатом тижневої праці ДСНСників стало знешкодження 640 одиниць різноманітних ворожих мін і боєприпасів, що потенційно зберегло не один десяток людських життів.

Також Євген  Василенко повідомив, що за тиждень харківські рятувальники ліквідували 12 пожеж, спричинених ворожими обстрілами, ударами ворожих ракет і БПЛА. А загалом вони відреагували на 178 викликів за сигналом “Тривога”.

Загалом рятувальники Харківського гарнізону ДСНС продовжують виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу. Щодня на варті безпеки стоять біля 160 одиниць основної, спеціальної, інженерної та рятувальної техніки та 600 рятувальників.

вибухи у Харківській області, поранені у Харківській області

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області запрацював Координаційний центр допомоги цивільному населенню

Серед головних завдань нового органу – допомога населенню, постраждалому від збройної агресії рф.

Алгоритм роботи Координаційного центру допомоги цивільному населенню обговорили на першому установчому засіданні, яке пройшло під керівництвом заступника начальника ХОВА Романа Семенухи

"За ініціативи начальника обласної військової адміністрації ми вирішили доповнити типове положення, запропоноване Мінреінтеграції, і долучили до роботи нашого Центру міжнародні волонтерські організації, з якими ми фактично з перших днів повномасштабного вторгнення працюємо над забезпеченням потреб цивільного населення. Мета цього координаційного центру – посилити координацію, щоб будь-хто з жителів Харківської області знав, до кого звертатися з тієї чи іншої ситуації", - підкреслив Роман Семенуха.

Кому та як надаватимуть допомогу – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися