У Харківській області ексслужбовець отримав підозру за мінеральну воду: подробиці

Зараз вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу

У Харківській області повідомлено про підозру вже колишньому службовцю за фактом незаконного видобутку корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що з 2017 року по 2021 рік на той момент керівник - головний лікар одного з санаторіїв у Харківському районі проводив незаконний видобуток мінеральних вод.

При цьому у 2017 році Державна служба геології та надр України винесла наказ щодо зупинення дії спеціального дозволу на користування надрами санаторієм. Заборона мала діяти до усунення порушень, виявлених під час перевірки. Було виявлено відсутність акту про надання гірничого відводу та погодженої схеми розробки ділянки родовища мінеральних лікувальних підземних вод. Однак підозрюваний продовжив видобуток. 

“Відповідно до висновку судової інженерно-екологічної експертизи, здійснення санаторієм видобутку корисних копалин (підземних вод) без дозволу на спеціальне водокористування, гірничого відводу та у невідповідності до вимог нормативно-технічних документів є недотриманням вимог природоохоронного законодавства”, - повідомили у прокуратурі. 

Зараз вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Відповідно до статті підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у харків'янина через суд хочуть забрати землю.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися