Стало відомо, скільки корупціонерів виявили у Харківській області

Покарали трьох посадових осіб одного з комунальних закладів м. Харкова

У 2023 році судами до адміністративної відповідальності притягнуто 15 осіб, які вчинили правопорушення, пов’язані з корупцією. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

У прокуратурі навели приклад - постановами Червонозаводського районного суду м. Харкова було визнано винними за ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП трьох посадових осіб одного з комунальних закладів м. Харкова. Їх визнали винними у вчиненні правопорушень, пов’язаних з корупцією, та було накладено стягнення у виді штрафу. 

Суд встановив, що вказані особи всупереч вимогам ст. 28 Закону України “Про запобігання корупції” не вжили заходи, направлені на запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Так, під час виконання службових повноважень, діючи умисно, маючи приватний інтерес, в умовах реального конфлікту інтересів посадові особи цього комунального закладу вчинили дії, направлені на преміювання свого керівника. 

Вказані рішення суду набрали законної сили. 

“З метою усунення причин та умов, що сприяли вчиненню зазначених пов’язаних з корупцією правопорушень, обласною прокуратурою керівнику комунального закладу внесено подання про проведення службового розслідування, розгляд яких на теперішній час триває”, - повідомили у прокуратурі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ексслужбовцю повідомили про підозру у незаконному видобутку корисних копалин. Слідство встановило, що з 2017 року по 2021 рік на той момент керівник - головний лікар одного з санаторіїв у Харківському районі проводив незаконний видобуток мінеральних вод.

Детальніше про правопорушення та розгляд справи читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися