На Харківщині люди втратили гроші на “депозитах”: що відомо

Підозрюваний переховується від слідства

Харків’янину повідомили про підозру за фактами шахрайства, вчиненого повторно та такого, що завдало значної шкоди потерпілим (ч. 1, 2, 3 ст. 190 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що 33-річний чоловік тривалий час проводив аферу, представляючись працівником відомої іноземної компанії.  

Підозрюваний, щоб зімітувати добросовісну ділову репутацію, закликав своїх знайомих класти гроші на депозитний рахунок в електронному кабінеті з метою нарахування відсотків (від 12% до 80%). Потерпілі передавали підозрюваному кошти особисто, під час зустрічей, враховуючи головну умову — аферист приймав вклади тільки у доларах США або у євро. Під час зустрічі він створював клієнту особистий електронний кабінет на сайті. Для цього потрібен був лише номер телефону, прізвище та ім‘я.

Потерпілі на сайті постійно бачили суму грошей, яка нібито їм надходить. Крім того, там постійно з’являлись вигідні пропозиції, нові тарифи, що вводило людей в оману ще більше.

Щоб уникнути викриття, шахрай деколи передавав відсотки людям, які вони “заробили” на сайті. Насправді це була частина суми, яку раніше вони передали шахраю. 

Чоловік заволодів коштами п'яти осіб. Загальна сума матеріальної шкоди складає понад 1,3 млн гривень. Аферист просив клієнтів рекламувати знайомим компанію та просив залучити їх до вигідної пропозиції отримати якомога більше грошей. 

Нині чоловік переховується від слідства. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині повідомили про підозру священнику




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися