На Харківщині настоятелю храму повідомили про підозру: що йому інкримінують

Про підозру у скоєнні злочину 46-річному священнику повідомили заочно

У Харківській області слідчі повідомили настоятелю храму про підозру у підтримці російської агресії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Священнослужитель записав кілька відеоматеріалів з власним виступом, на яких він зі стягом “русь триєдина” висловлює слова подяки російському каналу за БПЛА. Він розповідав, що отриману техніку доставлять 49-ій бригаді, яка знаходиться на передовій лінії фронту.

Також, разом з представниками російських збройних формувань настоятель православного храму “Олександра Невського” московського патріархату виготовив відеоматеріал, де він висловлює слова подяки росгвардії: “Нехай збереже вас Господь Бог ми молитимемося і пам'ятатимемо ваші добрі справи”.

Вказані публікації розміщені в соціальній мережі Facebook та YouTube.

Про підозру у скоєнні злочину 46-річному священнику повідомили заочно. Підозру оголосили  за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на 25 червня на території України поліцейські знайшли 79 катівень. У Нацполіції зазначили, що 28 російських катівень виявили на звільненій території Харківщини. Зараз Харківська область є абсолютним лідером у цій сумній статистиці. Детальніше про статистику виявлення катівень на деокупованих територіях України, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися