У Харківській області стався мор риби та загинули качки – у чому причина

На річці Уди зафіксовано мор водних біоресурсів – встановлено причину.

29 червня державними інспекторами та співробітниками сектору іхтіології, регулювання рибальства та меліорації встановлено факт загибелі водних біоресурсів на р. Уди поблизу смт. Пісочин, Харківського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського рибоохоронного патруля.

При візуальному обстеженні, було виявлено такі види загиблих водних біоресурсів: лин, щука, плітка, карась та окунь та інші. Риба зосереджена вздовж берегової лінії біля автомобільного ринку "Лоск". Також виявлена загибель представників фауни, а саме дикої качки.

Окрім того виявлені масляні плями та масляну емульсію на поверхні водного дзеркала, які ймовірно стали причиною загибелі риби, вода бурого кольору.

На місце події викликано відповідні служби (Державна екологічна інспекція у Харківській області, Головне Управління Держпродспоживслужби у Харківській області, працівники Національної поліції та Спеціалізованої екологічної прокуратури).

З метою проведення лабораторних досліджень, відібрано проби води та водних біоресурсів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що буде за місяць у Харкові – Ігор Терехов про ситуацію у місті

Підвальні приміщення, які можуть слугувати тимчасовими укриттями під час обстрілів, але були в незадовільному стані, планують привести до ладу протягом місяця. Про це 29 червня в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

За результатами перевірок 6% укриттів не відповідали встановленим нормам, тому після спільної перевірки укриттів з представниками ДСНС та Нацполіції була ухвалена низка рішень.

Що зараз відбувається у підвалах Харкова – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися