Що буде за місяць у Харкові – Ігор Терехов про ситуацію у місті

У Харкові продовжують приводити до ладу підвальні приміщення

Підвальні приміщення, які можуть слугувати тимчасовими укриттями під час обстрілів, але були в незадовільному стані, планують привести до ладу протягом місяця. Про це сьогодні, 29 червня, в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

За результатами перевірок 6% укриттів не відповідали встановленим нормам, тому після спільної перевірки укриттів з представниками ДСНС та Нацполіції була ухвалена низка рішень.

"Був звільнений керівник, відповідальний за облаштування укриттів, підвалів. Крім того, була винесена догана керівнику відповідного департаменту. Всі керівники районних адміністрацій, відповідних служб працюють над впорядкуванням підвальних приміщень, щоб люди могли безпечно перебувати там під час обстрілів. На це виділені кошти. Працюватимемо цілодобово, і протягом місяця всі підвальні приміщення будуть приведені у належний стан", - зазначив Ігор Терехов.

Мер також нагадав, що в місті встановлені 14 безпечних зупинок та облаштовуються укриття у школах, щоб з 1 вересня розпочати комбіноване навчання.

Крім того, сьогодні у Немишлянському районі робітники КСП "Харківміськліфт" виконують технічний огляд внутрішньобудинкових електромереж на Салтівському шосе, ревізію та ремонт обладнання на вул. Ферганській, пр. Героїв Харкова, освітлюють підвальні приміщення на вул. Краснодарській та вул. Танкопія.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У соцмережах розганяють повідомлення, що "вагнерівці" захопили місто на Харківщині

Бійці ПВК "вагнер" захопили Вовчанськ у Чугуївському районі та ведуть бої за село Руська Лозова у Харківському районі. Цю інформацію поширюють російські пропагандисти і "воєнкори" у Telegram. Російський фейк спростував Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, інформують "Коментарі. Харків".

Усе це – не відповідає дійсності. Для дестабілізації ситуації ворог періодично вкидає до інфопростору фейкову інформацію щодо захоплення тих чи інших населених пунктів, заявив у коментарі "Укрінформу" очільник Харківської ОВА Синєгубов.

"Варто довіряти лише повідомленням з офіційних джерел. На сьогодні під тимчасовою окупацією перебувають 29 населених пунктів Харківщини. Жодного просування у ворога на території Харківської області немає", – зазначив Синєгубов.

Голова ХОВА додав, що загарбник постійно випробовує нашу оборону на міцність і використовує ДРГ, але усі ці спроби зустрічають рішучий спротив ЗСУ та не мають успіхів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися