У Харкові викрили воєнкома: що накоїв підполковник

Військового комісара викрито на зловживанні впливом.

За процесуального керівництва Харківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру начальнику одного з РТЦК та СП м. Харкова,  офіцеру відділу обліку та бронювання цього РТЦК та СП і цивільній особі за фактом зловживанням впливу ( ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Спецпрокуратури.

Слідство встановило, що підполковник організував злочинну групу з метою одержання неправомірної вигоди за вплив на  прийняття рішення головою медичної комісії і визначення ступеня придатності призовників до військової служби.

Посадовець вимагав та одержав від громадянина 25 000 гривень неправомірної вигоди . Саме так підполковник оцінив послугу за довідку військово-лікарняної комісії, згідно якої останній потребував лікування протягом двох місяців.

Правоохоронці викрили підозрюваних під час одержання коштів та надання громадянину довідки ВЛК.

Начальник РТЦК та СП почав переховуватися від органу досудового розслідування, проте його місцезнаходження було оперативно встановлено співробітниками прокуратури.

Проведено санкціонований обшук за місцем його тимчасового проживання та вручено клопотання про відсторонення від займаної посади.

Досудове слідство проводиться слідчими СВ ВСП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводження Управління СБ України в Харківській області.

ухилянти у Харкові

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Росія атакує та накопичує штурмові війська в Харківській області – обстріли на 1 липня

Ворог постійно атакує позиції українських військових на Куп’янському напрямку. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Там знаходяться штурмові війська ворога. Вони там проходять ротацію, накопичуються в тому числі. Тому цей напрямок нас хвилює. Оскільки він для ворога наразі є пріоритетним", – зазначив очільник області.

Що зараз відбувається у прифронтових районах Харківської області – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися