Як у Харківській області переплачують на ремонтах

Голова райдержадміністрації та підрядник знайомі багато років

У Краснограді під час ремонту дитячого садка підрядник купував лінолеум по 1377 грн за квадратний метр, а венеціанську штукатурку по 1416 грн за кілограм. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру. 

Комунальна установа “Центр з обслуговування закладів та установ освіти Красноградської міської ради” за результатами проведеного аукціону підписала угоду з ФОП Молдавський Михайло Олександрович на виконання капітального ремонту одного з корпусів. Очікувана вартість проведення робіт становила 7,5 млн грн, а в результаті проведення аукціону сума знизилась до 5,5 млн грн.

Однак при цьому виявилось, що частину матеріалів купують за цінами, завищеними у рази. У ХАЦ, посилаючись на акти виконаних робіт розповіли, що, приміром, ціна на венеціанську штукатурку Element Dekor вказана 1416 грн за кілограм. В “Епіцентрі” така штукатурка коштує 1688 грн за 5 кг, або 337,6 грн за кілограм.

У відомості ресурсів до акту виконаних робіт вартість водоемульсійної фарби Матлатекс становить 359 грн за кілограм. В “Епіцентрі” – 1127 гривень за 14 кілограмів, або 80,5 грн за кілограм. У чотири рази дешевше.

Крім того, для дитсадка купували лінолеум. За звичайний лінолеум заплатили 693 грн за квадратний метр, а за “комерційний зносостійкий” – 1377 грн за квадратний метр. Середня ринкова ціна комерційного зносостійкого лінолеуму 660 грн за квадратний метр. 

“Головою Красноградської РДА є Віктор Войтенко. Аналіз соціальних мереж підрядника Михайла Молдавського показує, що він добре знайомий з родиною Віктора Войтенка багато років”, - повідомили у ХАЦ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, хто у Харківській області може отримати техніку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися