На Харківщині видають сертифікати на техніку: що відомо

Очікується також надходження майже 2600 девайсів для школярів

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов передав керівникам закладів освіти 65 сертифікатів на отримання 1030 планшетів та хромбуків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Нові гаджети надійшли у Харківську, Люботинську, Височанську, Барвінківську, Малинівську, Мереф’янську, Малоданилівську, Новопокровську, Нововодолазьку, Роганську, Пісочинську, Печенізьку, Валківську, Великобурлуцьку, Дергачівську, Золочівську, Сахновщинську, Слобожанську, Солоницівську, Чугуївську, Борівську та Ізюмську громади.

Олег Синєгубов наголосив, що область продовжує співпрацю з ЮНІСЕФ та Міністерством освіти і науки України. Планшети та хромбуки передали керівникам закладів освіти, щоб у громадах була можливість більш ефективно організувати освітній процес. “Перед освітянською спільнотою наразі маємо багато завдань щодо підготовки до нового навчального року та реалізації навчальних планів в умовах воєнного стану”, – зазначив Олег Синєгубов.

Раніше школярам Харківської області від ЮНІСЕФ вже надійшло понад 2100 девайсів, також ще очікується майже 2600. Директорка Слобожанського ліцею №2 Олена Фомченкова повідомила, що отримали для учнів 9 хромбуків та 7 планшетів. “Цю техніку передамо саме дітям з багатодітних сімей, яких у нас у школі якраз навчається 16", – розповіла очільница освітнього закладу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заступник начальника ХОВА Євген Іванов зустрівся з представниками міжнародних гуманітарних організацій та обговорив шляхи посилення допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Також обговорили необхідність забезпечення громад Харківщини генераторами та будівельними матеріалами для місцевого населення.  Також у полі зору учасників зустрічі була реалізація нового пілотного проєкту. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися