У Харкові ввели деякі пільги для підтримки бізнесу

Сьогодні на позачерговій сесії Харківської міськради прийняли ряд рішень для підтримки бізнесу.

Міський голова Ігор Терехов звернувся до підприємців Харкова та повідомив про деякі пільги, які сьогодні було прийнято на сесії міськради, інформують "Коментарі. Харків".

"Значна частина харківського бізнесу через російські обстріли зазнала великих втрат.

Ми це розуміємо. І в межах компетенції намагаємося допомогти всім, що під силу нам і нашому бюджету. Тому на сьогоднішній сесії було ухвалено кілька важливих рішень", – зазначив мер Харкова.

Він повідомив, що було скасовано орендну плату за землю для фізичних осіб за весь минулий рік, а для бізнесу – з 1 березня по 31 грудня 2022 року.

Друге – було зменшено плату за землю та земельний податок на 2023 рік для мешканців міста.

"Якщо пошкодження незначні, то людина звільняється від сплати 30%. Якщо пошкодження середньої тяжкості – то 70%. Якщо ж об'єкт зруйнували сильно, то його користувач платитиме лише 1% від суми, передбаченої договором оренди.

І, крім цього, депутати підтримали пропозицію звільнити від сплати орендної плати та земельного податку за земельні ділянки, на яких розташовані об’єкти нерухомості, які перебувають у користуванні наших військових.

Вважаю ці пільги необхідними, виправданими і абсолютно справедливими для Харкова в умовах повномасштабної війни і дякую за одностайність депутатському корпусу", – зазначив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області руйнуються тимчасові мости: на дорогах перевіряють автівки

У зв’язку з великою інтенсивністю руху вантажних транспортних засобів відбуваються процеси руйнації проїзної частини на штучних спорудах. Як наслідок, на автомобільній дорозі Р-78 Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка ( поблизу села Задонецьке) підрядні організації провели аварійні роботи щодо заміни дерев'яного настилу на тимчасовому мосту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Також на дорогах державного значення розміщено 17 майданчиків для проведення габаритно-вагового контролю. Кого будуть перевіряти – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися