У Харкові накрили точку виготовлення фальсифікату: де та чим торгували ділки

Реалізовували фальсифікований алкоголь: слідчі завершили досудове розслідування щодо злочинної групи.

Троє харків’ян організували підпільне виробництво лікеро-горілчаних виробів. Зловмисники змішували спирт з водою, додавали харчові домішки та отримували "горілку", "коньяк", "віскі", "ром". Сурогатну продукцію реалізували  через магазини, торговельні павільйони, продуктові бази та ринки на території міста, області та інших областей України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Викрили незаконний бізнес слідчі Слідчого управління за оперативним супроводом 7-го управління (з обслуговування Харківської області) ДСР НП України під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що організував підпільне виробництво 39-річний харків’янин. Він доставляв сировину для майбутньої “продукції” та транспортував вже готову для продажу.

45 і 39-річні співучасники зловмисника реалізовували фальсифіковану горілчану продукцію через коло знайомих та у торговельних павільйонах.

Правоохоронці провели 13 санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів, у їх транспортних засобах, в гаражних приміщеннях, торговельному павільйоні. Вилучено 1850 літрів спиртовмісної рідини на загальну суму 350 тисяч гривень, обладнання для перекачування, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, сім-картки, чорнові записи, 4 транспортних засоби, грошові кошти у сумі понад 23 тисячі гривень.

Зловмисникам повідомили про підозру за  ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування завершене. Матеріали провадження з обвинувальним актом скеровані до суду.

Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області руйнуються тимчасові мости: на дорогах перевіряють автівки

У зв’язку з великою інтенсивністю руху вантажних транспортних засобів відбуваються процеси руйнації проїзної частини на штучних спорудах. Як наслідок, на автомобільній дорозі Р-78 Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка ( поблизу села Задонецьке) підрядні організації провели аварійні роботи щодо заміни дерев'яного настилу на тимчасовому мосту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Також на дорогах державного значення розміщено 17 майданчиків для проведення габаритно-вагового контролю. Кого будуть перевіряти – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися