Жителям Харкова та області розповіли про шахрайські схеми

Конфіденційні дані щодо банківських рахунків не можна повідомляти нікому

Правоохоронці продовжують інформувати жителів Харкова та області про найпоширеніші шахрайські схеми. Одна з них є “дзвінок з банку”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції розповіли, як відрізнити дзвінок банку від шахрайської схеми. Правоохоронці попередили, що фінансові установи відмовилися від використання будь-яких персональних даних під час телефонних розмов з клієнтами.

“Банк ніколи не цікавляться номером банківської картки, терміном її дії, пін-кодом або CVV-кодом, паролями, у тому числі, що надходять в SMS. Тому, якщо дзвонить невідомий та намагається з'ясувати ці дані - це спроба шахрайства. Працівник банку ніколи не питає персональні дані”, - пояснили у поліції.

Жителям Харкова та області нагадали, що конфіденційні дані щодо банківських рахунків не можна повідомляти нікому, навіть банківським працівникам. 

“Надійно зберігайте та не розголошуйте свій пін-код. Якщо у вас виникли сумніви стосовно того, що вам телефонує співробітник банку, покладіть слухавку та зателефонуйте до банківської установи за номером, що зазначений на звороті вашої платіжної картки”, - порадили у поліції.

Також спеціалісти радять ніколи встановлювати жодних програм чи додатків з функціоналом віддаленого доступу на прохання осіб, що телефонують та представляються банківськими співробітниками. 

“Не виконуйте USSD-команди на прохання осіб, що телефонують та представляються банківськими співробітниками. За жодних обставин не переказуйте ваші кошти на будь-які інші рахунки та рахунки третіх осіб на прохання людей, що телефонують та представляються банківськими співробітниками”, - зауважили у поліції. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області збільшується кількість злочинів.




Сенс

16 липня 2023, 13:45

Преступность просто расцветает. Нет же ума внести поправки По законам военного времени!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися