У Харкові дітей забрали з родини: що сталося

Діти жили в антисанітарних умовах, старша дівчина просила їжу та гроші

У Харкові поліцейські тимчасово вилучили дітей з неблагополучної родини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції розповіли, що отримали повідомлення громадян щодо дівчинки 11 років, яка приходить на дитячий майданчик в брудному одязі, просить їжу або гроші на їжу. Також повідомлялося, що дівчинка залишається на вулиці допізна. Люди інколи відводили її додому, але батьки ніколи не зустрічали і не шукали дитину.

Працівники сектору ювенальної превенції ВП № 1 ХРУП № 1 разом зі службою у справах дітей Основʼянського району міста Харкова перевірили умови проживання дитини. Спеціалісти встановили, що помешкання знаходиться в антисанітарному стані, там брудно, стоїть сморід, діти сплять без постільної білизни, на одному ліжку разом із бабусею та прабабусею. Окрім 11 річної дитини, на вихованні 30-річної матері ще є 5-річна донька. Фахівці тимчасово вилучили дітей з родини. Дітей направили до лікарні для надання їм належного медичного обстеження та розв'язання подальшого питання щодо їхнього влаштування.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Пісочинській громаді провели профілактичну роботу з сім'ями, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Профілактичну роботу проводили спеціалісти служби у справах дітей та сім'ї Пісочинської селищної ради, поліцейський офіцер громади та інспектор ювенальної конвенції. Спеціалісти провели бесіду з батьками та дітьми щодо дотримання відповідних норм поведінки та норм чинного законодавства. Також спеціалісти наголосили на необхідності належно виконувати батьківські обов'язки та не допускати порушення прав дитини.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися