У Харківській області діють шахраї: пенсіонерку ошукали на 50 тисяч гривень

Поліція затримала чоловіка, який діяв за шахрайською схемою “ваш родич у біді”

85-річній мешканці міста Богодухів зателефонувала нібито її донька та повідомила, що потрапила у ДТП. Для “вирішення питання” терміново необхідно 50 тисяч гривень. Поклавши слухавку, жінка приготувала вказану суму та передала невідомому чоловікові, який назвався поліцейським. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

В ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів оперуповноважені Богодухівського РВП викрили зловмисника та розшукали його.

Правоохоронці з’ясували, що 23-річний  мешканець села Макариха Золочівської ОТГ того ж дня отримав кошти і перерахував на банківські карти.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Поліція застерігає, шахрайська схема “ваш родич у біді” одна з найпопулярніших. Афера дуже проста, але вирішальними тут є фактор несподіванки та гра на емоціях потерпілого.

Що робити, якщо ви отримали такий дзвінок?

- не підтримуйте діалог, покладіть слухавку;

- перевірте, де ваш родич;

- обов’язково повідомте про подію поліцейських за номером “102”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові активісти вимагають демонтувати пам’ятник співаку та актору

Активісти "Деколонізація. Україна" звернулися до влади з вимогою демонтувати пам’ятник радянському поету, співаку та актору Володимиру Висоцькому. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації у соцмережах.

Активісти аргументують знесення пам’ятника біля Палацу Спорту тим, що поет народився та жив у москві, у Харкові був лише один раз та до міста ніякого відношення не має. До того ж, у рамках дерусифікації, у Харкові перейменовують топоніми, а також демонтують усі згадки про росію та радянщину.

В коментарях місцевих телеграм-каналів думки розділилися. Що кажуть самі харків’яни з цього приводу – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися