У Харкові активісти вимагають демонтувати пам’ятник співаку та актору

У місті продовжується перейменування та демонтаж усього російсько-радянського.

Активісти "Деколонізація. Україна" звернулися до влади з вимогою демонтувати пам’ятник радянському поету, співаку та актору Володимиру Висоцькому. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації у соцмережах.

Активісти аргументують знесення пам’ятника біля Палацу Спорту тим, що поет народився та жив у москві, у Харкові був лише один раз та до міста ніякого відношення не має. До того ж, у рамках дерусифікації, у Харкові перейменовують топоніми, а також демонтують усі згадки про росію та радянщину.

В коментарях місцевих телеграм-каналів думки розділилися: деякі харків’яни зазначають, що Висоцький напроти – критикував радянську владу та його пісні при житті не були офіційно визнані у радянською союзі, інші ж коментатори зазначають, що пам’ятник ніякої цінності для Харкова не несе, тому його можна демонтувати.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Історія станції метро "Київська" у Харкові не закінчується

Минулого тижня на станції метро "Київська" у Харкові замінили літери російськомовної версії назви станції на українські. Проте більшість харків’ян були незадоволені тим, що літери замінили пластиком. У КП "Харківський метрополітен" роз’яснили, чому було прийняте таке рішення та чи будуть замінені пластикові букви на станції.

Учора ж активісти організації "Деколонізація. Україна" опублікували ще одне фото зі станції "Київська", де на одному з фігурних елементів з написом "Київ" видніються символи радянських часів.

Що знайшли на станції, та що пишуть люди у коментарях – читайте за посиланням.



Дмитро

20 липня 2023, 09:26

Дуже, дуже, дуже це все по КОММУКИСТИЧЕСКИ! Молодці! Як там в Інтернаціоналі співалося? "Весь мир насилья мы разрушим до основания, а затем..." Руште все, крушить, робіть все як бува, комуністи. Я особисто бачив у Кенігсберзі пам'ятку - Брама королів. Так от. Всю браму не зруйнували, але голови у скульптур постинали. Так що "Правильной дорогой идете, товарищи!" Наступний крок - викреслити з книжок по історії все що було між Запрізькою січью та сьогоднішнім днем. Бо, з'ясовується, не було тоді для України нічого гарного та цікавого. І згадувати про це не треба. Ось тіки не дає покою "А затем..."

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися