У Харківській області поліція проводить особливі заходи: що відомо

За порушення закону загрожує штраф

У поліції нагадали, що продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім заборонений. Правоохоронці постійно проводять профілактичні заходи з метою запобігання та викриття порушень, повідомляють "Коментарі. Харків". 

На території Богодухівського району 18 липня дільничні офіцери виявили та задокументували 2 факти продажу неповнолітнім алкогольних напоїв.

Щодо продавця за порушення правил торгівлі склали адміністративні протоколи за ч. 1 та 2 ст. 156 (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до санкцій ч.1 ст.156 КУпАП передбачено покарання у вигляді штрафу від 3400 до 10200 гривень, ч. 2 ст.156 - від 6800 до 13600 гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині правоохоронці проводять профілактичні заходи з метою попередження дорожньо-транспортних пригод. У полі зору поліції неповнолітні, які керують транспортними засобами без посвідчення водія та нехтують засобами індивідуального захисту.

Поліцейські, під час відпрацювання, виявили мотоцикл, водій якого надав свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу з явними ознаками підробки.

Правоохоронці попередили батьків неповнолітніх про адміністративну відповідальність. У поліції наголосили, що нерідко за кермом незареєстрованих скутерів перебувають підлітки віком до 16 років.

Детальніше про покарання за правопорушення читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися