Стало відомо, що буде з Жихорським лісом у Харкові

Мер Харкова пообіцяв підтримку жителям району

Харківський міський голова Ігор Терехов провів зустріч з жителями Основʼянського району щодо рубок, які збираються провести у Жихорському лісі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Мер Харкова пообіцяв підтримку жителям району і висловив своє ставлення до того, що відбувається. Він зазначив, що виступає проти порубок, і доручив зайнятися цим питанням юристів. Зазначив, що якщо буде потрібно, справедливість встановлюватимуть через суд.

Ігор Терехов запропонував зібрати відповідні підписи проти вирубки лісу та висловити письмово свої зауваження. Ці листи будуть надіслані суб'єкту господарювання.

“Своєю чергою адміністрація району повідомить про все, що відбувається навколо Жихора, Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України”, - повідомив очільник міста.

Після уточнення всіх правових моментів пообіцяв провести зустріч, щоб виробити спільну майбутню стратегію.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Лозівській громаді робоча група виявила понад 100 фактів користування землями без правових підстав. За період 2021-2022 років загальна сума несплачених коштів за користування земельними ділянками склала майже 2 млн грн. Секретар міської ради Юрій Кушнір зазначив, що приблизно 90% користувачів йдуть на співпрацю та зобов’язуються повернути безпідставно збережені кошти. Остаточний термін сплати компенсації – 15 грудня 2023 року. У разі несплати коштів неплатників притягнуть до суду. 

У міській раді пояснили, що компенсації нараховували відповідно до обсягу орендної плати, що залежить від площі, оцінки землі та цільового призначення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися