На Харківщині виявили незаконне користування землею: що загрожує порушникам

Загальна сума несплачених коштів за користування земельними ділянками склала майже 2 млн грн

У Лозівській громаді робоча група виявила понад 100 фактів користування землями без правових підстав. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради. 

За період 2021-2022 років загальна сума несплачених коштів за користування земельними ділянками склала майже 2 млн грн.

Секретар міської ради Юрій Кушнір зазначив, що приблизно 90% користувачів йдуть на співпрацю та зобов’язуються повернути безпідставно збережені кошти. Остаточний термін сплати компенсації – 15 грудня 2023 року. У разі несплати коштів неплатників притягнуть до суду. 

У міській раді пояснили, що компенсації нараховували відповідно до обсягу орендної плати, що залежить від площі, оцінки землі та цільового призначення. Суми сплат різні – від 700 до майже 600 000 грн.

Останнє засідання комісії з відшкодувань відбулося у 2021 році. За його результатами місцевий бюджет додатково отримав понад 1 млн грн. 

“У Лозівській громаді також стежать за збереженням природоохоронних земель. Про факти їх нецільового використання повідомляють правоохоронців та екологів”, - пояснили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що суд апеляційної інстанції задовольнив позов, поданий в інтересах держави в особі Харківської обласної державної (військової) адміністрації та Департаменту культури і туризму ХОВА про визнання незаконним та скасування рішення міськради, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки та її повернення державі.

Про подробиці справи читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися