У Харкові судитимуть “директорку” школи: що вона вчинила

“Директорка” намагалася впроваджувати стандарти

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо 53-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що під час окупації м. Ізюм місцева мешканка обійняла посаду “директорки” “Муниципальной бюджетной образовательной организации “Средняя общеобразовательная школа №11”. 

До початку повномасштабного російського вторгнення на територію України жінка обіймала посаду директора іншого навчального закладу у місті.

Колаборантка проводила співбесіди та підбирала на роботу до школи вчителів та технічний персонал, які надалі отримували заробітну плату російськими рублями.

Крім того, псевдоосвітянка навіть встигла з’їздити до РФ, щоб вчити українських дітей за російськими освітніми стандартами. 

“Директорка” видала випускникам 9 класів та 11 класів атестати російського зразка.

Планувала також жінка провести свято “Першого вересня”, на якому передбачалася публічна демонстрація відеопривітання міністра освіти РФ.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою. Її судитимуть у Дзержинському районному суді м. Харкова.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у понеділок, 24 липня, у Борівській громаді розглянули питання організації навчального процесу. На нараді головний спеціаліст відділу з питань гуманітарної політики Світлана Шведченко повідомила, що у зв’язку з територіальною близькістю громади до зони ведення бойових дій, 2023-2024 навчальний рік у закладах освіти Борівщини розпочнеться онлайн.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися