У Харкові через суд забрали приміщення у багатоквартирному будинку: подробиці

Внаслідок дій реєстратора, з комунальної власності громади вибули приміщення вартістю майже 1,2 млн грн

Суд задовольнив позов Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Харківської міської ради до фізичної особи. Йдеться про скасування рішень щодо державної реєстрації прав на нежитлові приміщення та витребування їх на користь Харківської міської територіальної громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Було встановлено, що у лютому 2017 року державний реєстратор за чоловіком зареєстрував право власності на нерухоме майно – нежитлові приміщення площею понад 200 кв. метрів по вул. Чайковська. Об'єкти належали Харківській міській територіальній громаді. При цьому правові підстави для проведення реєстрації права власності були відсутні, а реєстратор своїми діями порушив вимоги ст. ст. 3, 4, 5, 10, 18, 23, 27 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень".

Внаслідок дій реєстратора, з комунальної власності громади вибули приміщення вартістю майже 1,2 млн грн.

Після набрання рішенням суду законної сили прокуратурою будуть вжиті заходи щодо його реального виконання.

До того ж до суду було направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно державного реєстратора за фактом зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки інтересам територіальної громади. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Немишлянська окружна прокуратура м. Харкова направила до суду направила позовну заяву до фізичних осіб про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, витребування на користь Харківської міської територіальної громади вартістю майже 600 тис. грн.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися