У Харкові незаконно зареєстрували право власності на землю

Реєстрацію земельної ділянки та її подальший продаж було проведено незаконно

Немишлянська окружна прокуратура м. Харкова направила до суду направила позовну заяву до фізичних осіб про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, витребування на користь Харківської міської територіальної громади вартістю майже 600 тис. грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Було встановлено, що державний реєстратор одного з комунальних підприємств Солоницівської селищної ради зареєстрував за чоловіком право власності на земельну ділянку, розташовану по просп. Героїв Харкова. При цьому чоловік не надавав правовстановлюючі документи на цю земельну ділянку, отже, зазначили у прокуратурі, реєстрацію проведено незаконно.

Далі чоловік уклав відповідний договір купівлі-продажу та відчужив зазначену ділянку на користь іншої особи. Відповідно до вимог законодавства, цей правочин вважається недійсним, що є підставою для витребування ділянки на користь Харківської міської територіальної громади. 

У прокуратурі додати, що стосовно державного реєстратора до суду направлено обвинувальний акт за фактом зловживання своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що до фізичної особи було подано до суду позовну заяву щодо розірвання договору оренди землі, повернення до земель запасу міста земельної ділянки площею 1 га та ринковою вартістю 42 млн грн. 

З подробицями справи можна дізнатися за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися