Директор медзакладу на Харківщині потрапив під підозру: що він скоїв

75-річний керівник медичної установи незаконно заволодів державними коштами

У Харківській області слідчі повідомили про підозру керівнику комунального підприємства - він незаконно нараховував собі близько 600 тисяч гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції пояснили, що директор міського медзакладу, зловживаючи своїм службовим становищем, призначив собі щомісячні премії. Слідство встановило, що з березня по листопад 2022 року 75-річний керівник медичної установи незаконно заволодів державними коштами.

Керівник нарахував та виплатив собі особисто щомісячних премій на загальну суму близько 600 тис. грн. Підставою виплати коштів були накази з формулюванням “за особливий внесок та ненормований робочий день в умовах воєнного стану”.

За даним фактом слідчі Харківського РУП № 2 під процесуальним керівництвом Салтівської окружної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Порушнику обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області слідчі повідомили настоятелю храму про підозру у підтримці російської агресії. Священнослужитель записав кілька відеоматеріалів з власним виступом, на яких він зі стягом “русь триєдина” висловлює слова подяки російському каналу за БПЛА. Він розповідав, що отриману техніку доставлять 49-ій бригаді, яка знаходиться на передовій лінії фронту.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися