На дощоприймальниках комунальник Харкова «заробив» майже півтора мільйони

Заволодіння бюджетними коштами на суму майже 1,5 млн грн — викрито інженера комунального підприємства

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру головному інженеру комунального підприємства за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах, вчиненого в умовах воєнного стану, та видачі завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, у 2022 році між одним з департаментів Харківської міської ради та комунальним підприємством укладено низку договорів щодо надання послуг з утримання об'єктів зливної каналізації та дощоприймальних колодязів.

Підозрюваний, маючи намір заволодіти бюджетними коштами, умисно вніс в акти приймання виконаних робіт недостовірні відомості, завищивши фактичні витрати. Підписані інженером офіційні документи містили інформацію з викривленим показником щодо обліку людино-годин.

У подальшому на підставі актів, підписаних підозрюваним, на рахунок комунального підприємства було надлишково перераховано майже 1,5 млн грн бюджетних коштів, що завдало збитків Харківській міській раді.

Досудове розслідування проводить СВ ХРУП №1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’ян застерігають: шахраї придумали нову схему

Центр протидії дезінформації застерігає українців про нові шахрайські схеми.

У Facebook зловмисники масово тегають публічні сторінки або надсилають користувачам спам-повідомлення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації.

Мета такої розсилки — змусити користувачів перейти за посиланням, щоб у подальшому заволодіти доступом до сторінок власників у соцмережі.

Що пишуть шахраї у повідомленнях та що з ними робити – читайте за посиланням.



Tolyn

30 липня 2023, 11:09

Задолбали казнакрады человек 10бы расстреляли и притихлиб остальные.Сколько увели миллионов так и не нужно было и деньги занимать на западе и жилиб как в арабских эмиратах

Tolyn

30 липня 2023, 11:03

Всех казнакрадов тем более в военное время расстреливать на месте без всякого суда а все имущество отдать для реабилитации раненых бойцов ВСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися