У Харкові судитимуть працівника автодору: що накоїв чоловік

Інженер допустив неякісний ремонт доріг на суму майже 18 мільйонів

Прокуратура встановила інженера Харківської служби автодоріг, який під час війни допустив неякісний ремонт на суму майже 18 млн грн.. про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру чоловіку у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що провідний інженер Служби автомобільних доріг у Харківській області знехтував своїми посадовими обов’язками. Це стосується проведення аварійних робіт у 2022 році з ліквідації руйнувань та деформацій шарів дорожнього одягу автомобільної дороги державного значення Т-21-21 Лозова-Близнюки-Барвінкове-Велика Комишуваха на ділянці км 16+700 – км 55+000 у Харківській області. Ремонтні роботи проводила комерційна фірма. 

У результаті ремонту якість асфальтобетону на цій дорозі не відповідала будівельним нормам, а фактична товщина вирівнюючого покриття була меншою, ніж вказано у документах. 

Це призвело до безпідставного перерахування Службою автомобільних доріг у Харківській області державних коштів комерційній фірмі-підряднику.

Крім того, дослідженням якості відібраного асфальтобетону автомобільної дороги встановлено, що якісні показники, а саме водонасичення відібраних зразків не відповідає державним нормативним вимогам.

Внаслідок неналежного виконання інженером своїх службових обов'язків державі було завдано збитків на суму майже 18 млн грн. 

суд над чиновником

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’ян застерігають: шахраї придумали нову схему

Центр протидії дезінформації застерігає українців про нові шахрайські схеми.

У Facebook зловмисники масово тегають публічні сторінки або надсилають користувачам спам-повідомлення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації.

Мета такої розсилки — змусити користувачів перейти за посиланням, щоб у подальшому заволодіти доступом до сторінок власників у соцмережі.

Що пишуть шахраї у повідомленнях та що з ними робити – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися