У Харківській області на батьків складають протоколи: що відомо (ФОТО)

Щодо батьків складають протоколи за неналежне виконання обов'язків з виховання дітей

Поліцейські Харківської області продовжують перевіряти сім’ї, які потрапили у складні життєві обставини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

У Чугуївському районі перевірили п’ять родин, в яких виховуються діти. Працівники поліції провели профілактичні бесіди та перевірили, як виконують батьки свої обов’язки з виховання дітей.

Під особливу увагу правоохоронців потрапила сім’я, де виховується 3-річний хлопчик. Мешканці району повідомили правоохоронцям, що мати разом з бабусею систематично вживають алкогольні напої, а дитина тим часом блукає вулицями без догляду дорослих.

Щодо жінки склали адміністративний протокол за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення та провели з нею роз’яснювальну бесіду.

Також поліцейські перевірили дві родини, де мешкають неповнолітні, які вчинили бійку. Було встановлено, що до зазначених правопорушень причетні мешканці селища Малинівка, хлопці 12 та 13 років. Правоохоронці наголосили їм на неприпустимості таких дій та попередили про неминучість правової відповідальності за протиправні вчинки. Відносно ж матерів підлітків склали протоколи за неналежне виконання обов'язків щодо виховання дітей.

Того ж дня правоохоронці відвідали родину, де 17-річний хлопець майже два тижні не мешкав вдома після сварки з бабусею. Поліцейські встановили, що підліток проживав у друга. З хлопцем та бабусею провели профілактичну бесіду для запобігання подібних випадків у майбутньому.

“Правоохоронці закликають, якщо ви бачите випадки, коли діти страждають від дій своїх батьків, або не отримують належного догляду - повідомляйте про такі факти до поліції за номером "102", - звернулися у поліції до жителів області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області оштрафували продавця.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися