Жителів Харківської області закликали не допомагати ворогу

У ДСНС нагадали жителям Харківської області про заборони

Жителів Харківщини закликали не допомагати ворогу та неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в екосистемах. У ДСНС нагадали, що самовільне спалювання листя та сухої трави – поза законом. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Ізюмського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області. 

Жителям регіону нагадали, що такі дії можуть спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню!

У ДСНС нагадали, що заборонено: 

  • розводити відкритий вогонь біля лісової зони та в полях;

  • залишати недопалки та сірники поблизу сухостоїв;

  • випалювати сміття та рослинні залишки.

“Пам'ятайте, пожежі в екосистемах можуть спричинити поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди!”, - наголосили у ДСНС. 

Також рятувальники нагадали, що випалювання сухостою на деокупованих територіях, або на територіях, де велись інтенсивні бойові дії, може призвести до детонування боєприпасів, інженерних мін чи саморобних вибухових пристроїв, що не розірвались.

“Це вкрай небезпечно для життя, у тому числі для життя рятувальників, які будуть гасити пожежі сухої трави на відкритих місцевостях”, - пояснили у ДСНС.

За даними Харківського регіонального центру з гідрометеорології, у Харківській області 8 серпня збережеться пожежна небезпека. У районах оголошено високу та надзвичайно високу пожежну небезпеку. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається на Куп'янському напрямку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися