Росія “розганяє” новий фейк про Харків: подробиці

Мешканка Харкова причетна до організації будинків розпусти, однак залучення до “роботи” вдів і дружин поранених бійців ЗСУ - вигадка пропагандистів

Російська пропаганда "розганяє" черговий фейк про мешканців Харкова та області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру. 

На одному з російських Telegram-каналів з'явилося повідомлення, що начебто мешканка Харкова організувала бордель, до якого залучила дружин загиблих та важкопоранених бійців ЗСУ.

picture

Скрин повідомлення з пропагандистського Telegram-каналу

Російські пропагандисти повідомляють, що дівчина залучила до борделю близько ста жінок різного віку: вдів і дружин поранених бійців ЗСУ. Таким чином, жінки заробляли на життя та лікування чоловіків.

Однак це відверта маніпуляція та черговий російський фейк.

Фотографія дійсно правдива. І про мешканку Харкова, яку підозрюють в організації борделю, де перебували понад 100 жінок, – теж факт. Однак про вдів та дружин бійців ЗСУ – цинічна вигадка російської пропаганди, адже такої інформації немає в офіційному повідомленні Нацполіції.

picture

Скрин повідомлення Нацполіції України

Минулого тижня пресслужба Національної поліції України поінформувала, що викрила у Києві 30-річну мешканку Харкова. Її підозрюють в організації будинків розпусти у столиці та кількох містах країни.

Під час обшуків у фігурантів вилучили:

  • елітні автомобілі,

  • готівку у гривнях і доларах США,

  • банківські картки, що використовували для розрахунків із клієнтами,

  • смартфони та сім-картки різних операторів мобільного зв’язку. 

Організаторку злочинної групи затримали, їй повідомили про підозру у вчиненні сутенерства в складі групи осіб за ч. 2 ст. 303 Кримінального кодексу України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області вилучають з магазинів товар без акцизів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися