Під час війни харків'янин організував “схему” з московською компанією: деталі

Матеріали щодо громадянина рф виділені в окреме кримінальне провадження

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова про підозру повідомили 43-річному чоловіку. Йому інкримінують фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 3 ст. 110-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Під час проведення досудового розслідування було встановлено, що після повномасштабного вторгнення рф на територію України директор харківського ТОВ продовжив співпрацювати з громадянином рф, який є власником материнської компанії, що розташована у м. Москва рф. Щоб замаскувати нелегальну діяльність, харків‘янин у змові з росіянином розробили “схему”.

Так, харківський підприємець замовляв у російській фірмі товари через підставних турецьких підприємців під виглядом того, що продукція вироблена у Туреччині.

Грошові кошти, своєю чергою, надходили до московської компанії, тим самим поповнюючи бюджет країни-агресора.

У прокуратурі зазначили, матеріали щодо громадянина рф виділені в окреме кримінальне провадження. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що російська пропаганда "розганяє" черговий фейк про мешканців Харкова та області. На одному з російських Telegram-каналів з'явилося повідомлення, що начебто мешканка Харкова організувала бордель, до якого залучила дружин загиблих та важкопоранених бійців ЗСУ.

Російські пропагандисти повідомляють, що дівчина залучила до борделю близько ста жінок різного віку: вдів і дружин поранених бійців ЗСУ. Таким чином, жінки заробляли на життя та лікування чоловіків.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися