Жителів Харкова та області попередили про чергову шахрайську схему

Якщо фінансова інформація була розголошена, потрібно негайно звернутися до банку та заблокувати картку

У поліції розповіли жителям Харкова та області, як шахраї під приводом оформлення соціальної допомоги обдурюють громадян. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції пояснили, якщо “благодійний фонд” обіцяє фінансову допомогу та просить особисті дані, то не варто поспішати радіти, це можуть бути аферисти. 

Жителям регіону нагадали, що у перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну почала працювати офіційна програма фінансової підтримки. Відповідно до її умов громадяни із зони бойових дій могли подати заявку на отримання грошової допомоги. Попри отримання заявок через застосунок “Дія” та виплати на спеціальні картки “єПідтримка”, шахраї створили чимало фішингових сайтів, які виманюють карткові дані.

Кіберполіцейські радять громадянам:

  • отримувати інформацію, особливо щодо фінансових виплат, лише з офіційних джерел;

  • уважно перевіряти URL-адресу сайту, один непомітний символ може означати, що це фішинговий ресурс;

  • не переходити за сумнівними посиланнями та не вводити реквізити платіжних карток на незнайомих і підозрілих вебсайтах;

У поліції наголосили, що шахраї розраховують на неуважних і технічно неосвічених людей, як правило старшого покоління. Тому варто попередити батьків, дідусів і бабусь, щоб вони не переходили за жодними посиланнями. 

Якщо ж фінансова інформація була розголошена, потрібно негайно звернутися до банку та заблокувати картку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, яку допомогу надають особам похилого віку в Харкові.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися