Поліція проводить рейди у Харкові та області: кому загрожують штрафи (ФОТО)

Водіям нагадали про штрафи за порушення правил дорожнього руху

У Харківській області поліцейські провели профілактичний рейд з дотримання водіями правил перевезення дітей в автомобілях. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції пояснили, що перевірки проводяться з метою запобігання травмуванню та збереження життя дітей під час їх перевезенні в автомобілях. Відповідно до Правил дорожнього руху заборонено перевозити дітей, зріст яких менше ніж 145 см, у транспортних засобах без використання дитячих утримуючих систем, що дають змогу пристебнути дитину.

Водіям нагадали про штрафи за порушення ПДР - за перше порушення правил перевезення дітей на водіїв чекає штраф 510 гривень і 850 гривень - якщо водія зупинять з дитиною без спецзасобу повторно протягом року.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що правоохоронці проводять на пляжах Харківської області профілактичні рейди. Поліцейські нагадують мешканцям області правила безпечного відпочинку біля водоймищ. Профілактичні рейди у місцях масового відпочинку громадян проводять працівники ювенальної превенції та груп реагування патрульної поліції територіальних підрозділів поліції.  У поліції розповіли, що під час спеки влітку провести свій час поблизу водойм намагається більшість мешканців. При цьому нехтування правилами безпечної поведінки може призвести до трагедії.

Під час рейдів працівники поліції роз’яснюють дітям про заборону купатися у невідведених для цього місцях, а також про правила поведінки у воді. 

Детальніше про перевірки в Харківській області читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися