Чергова шахрайська схема у Харкові та області: як не втратити гроші

У поліції порадили жителям Харківщини бути пильними

Жителів Харкова та області про чергову шахрайську схему під виглядом виграшів в лотерею. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію патрульної поліції Харківської області.

У поліції повідомили, що шахрайство з лотереями чи призами зазвичай має дві схеми. 

Під час першої схеми жертва отримує неочікуваний телефонний дзвінок, електронну пошту, лист, смс нібито від працівника державної установи чи представника відомої організації або знаменитості. Співрозмовник повідомляє потенційній жертві про виграш великої суми грошей або призу. Шахрай втирається у довіру до жертви та повідомляє, що для того, щоб забрати виграш, потрібно спочатку переказати невелику суму грошей для сплати податку на товар чи збору за оформлення документів. Дотримуючись інструкцій шахраїв, жертви відразу надсилають гроші. Проте виграшів так і не отримують, а гроші втрачають.

Під час другої схеми жертви отримують неочікувану платіжну квитанцію або грошовий переказ та вказівку щодо депонування грошей і негайного повернення частини коштів відправнику для покриття зборів або податків. 

Пізніше жертви дізнаються про те, що квитанція була підробленою, а гроші, витрачені на сплату податків, повернути неможливо. Таким чином жертва потрапляє на гачок шахрая, адже тепер їй необхідно повернути витрачені гроші до банку.

“Будьте пильними, не дайте себе ошукати!”, - звернулися у поліції до жителів Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові викрили жінку, яка шахрайським шляхом заволоділа грошима. Їй повідомили про підозру. У поліції Харківської області повідомили, що зловмисниця звернулася до банківської установи для підписання кредитного договору. Громадянка заздалегідь підробила довідку про доходи та незаконно отримала кошти в сумі 7 тис. грн.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися