Стало відомо, хто катував людей у найбільшій тортурній на Харківщині

Слідчі Нацполіції оголосили підозру бойовику «лнр», який піддавав тортурам людей у найбільшій катівні на Харківщині.

Під час тимчасової окупації російськими загарбниками міста Вовчанськ учасник терористичної організації разом з військовими рф в приміщенні місцевого агрегатного заводу облаштував "в’язницю", де незаконно утримувались та піддавались насиллю понад 500 цивільних людей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Національної поліції України.

Слідчі Управління організації розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводження Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області встановили причетність до цих воєнних злочинів 36-річного громадянина російської федерації.

В катівню звозили з навколишніх населених пунктів патріотично налаштованих цивільних людей, які відмовлялися співпрацювати з окупантами.

Людей тримали тут по кілька місяців, дехто з ув’язнених незаконно утримувався більше пів року. На стінах катівні ув’язнені відмічали дні, тижні та місяці перебування в неволі.

З бранців "вибивали" інформацію про громадян, які виступали проти російських загарбників.

Беззахисних людей нещадно катували : застосовували струм, який подавався через дроти, прив’язані до різних частин тіла, били гумовими палицями, виривали нігті.

Люди, які перенесли ці жахіття, видряпували на стінах катівні ікони та слова молитви.

Серед тих, хто постраждав від звірств російських воєнних злочинців, були й семеро громадян Шрі-Ланки, які до початку повномасштабного вторгнення рф на територію України навчались у медичному коледжі у Куп’янську. Рятуючись від окупації, у березні 2022 року вони пішли до Харкова, проте по дорозі їх затримали російські військові. Окупанти відвезли іноземців до агрегатного заводу у Вовчанську, розмістили їх у камери та утримували протягом 4 місяців.

Іноземців, як і інших бранців, піддавали фізичному та психологічному насильству.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові будують новий парк: подробиці

Парк каменів, або Парк батьків – це один із проєктів Фельдман Екопарк, який почали реалізовувати перед початком повномасштабної війни. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Фельдман Екопарку.

Там підкреслили, що створення цього парку продовжується: формують інсталяції, будують оглядові майданчики.

Що саме буде в парку та яке він має значення – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися