У Харківській області військові крали і оптом продавали паливо

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі

Служба безпеки України викрила розкрадання пального в одному з центрів забезпечення Збройних Сил України в Харківській області. Про це повідомили у відділі комунікації СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що керівники середньої ланки центру організували систематичне розкрадання пальних матеріалів, призначених для потреб української армії. Дизельне паливо і бензин один з фігурантів особисто вивозив з території військової частини невеликими партіями. Потім паливо акумулювали на складах посередників і збували оптовими партіями за готівку місцевим підприємцям.

У рамках кримінального провадження правоохоронці задокументували три епізоди розкрадання пального загальним обсягом понад 5 тонн. Співробітники СБУ затримали автомобіль посередників при перевезенні чергової партії солярки розміром в 3 тонни незаконно придбаної у військових.

Під час шести обшуків, проведених в службових приміщеннях центру забезпечення Збройних Сил і за місцем проживання фігурантів справи, правоохоронці виявили докази корупційної діяльності, а також гроші, отримані від угоди.

Вирішується питання про повідомлення фігурантам справи про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 (викрадення, привласнення військовослужбовцем військового майна, вчинені в умовах особливого періоду) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові розшукують матір підлітка, який систематично тікає з дому.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися