На Харківщині викрито організовану злочинну групу, яку очолював правоохоронець

Харківська обласна прокуратура повідомляє, що поліцейський та його спільники обкрадали агропідприємство

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру вже колишньому правоохоронцю та двом його спільникам за фактом крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану, організованою групою (ч. ч. 4, 5 ст. 185, ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 185 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, 30-річний співробітник одного з відділень Богодухівського районного відділу поліції на початку цього року розробив схему незаконної наживи. Він вирішив заволодіти майном агропідприємства, розташованого на території району. До протиправної діяльності правоохоронець залучив двох своїх знайомих, один з яких був співробітником цієї фірми і мав доступ до її складів.

З березня по червень поточного року зловмисники проникали на територію підприємства і викрадали звідти мішки з мінеральними добривами та інші товарно-матеріальні цінності. На теперішній час встановлено чотири епізоди крадіжок, вчинених підозрюваними. Сума збитків складає понад 500 тис. грн. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про отримання хабаря директором комунального підприємства у Харкові. За послуги з оформлення технічної документації на будинок та присвоєння кадастрового номера на земельну ділянку, розташовану в Чугуївському районі, службовець отримав близько 39 тисяч гривень. Про затримання хабарника повідомляє поліція Харківської області. 52-річний директор одного з комунальних підприємств на початку лютого минулого року запропонував харків’янці, яка представляла інтереси особи, за 12 тисяч гривень видати технічний паспорт на будинок, присвоїти кадастровий номер на земельну ділянку та узаконити прибудови. Отримавши спочатку 5 тисяч гривень, службовець вирішив збільшити суму винагороди до 15 тисяч. Зловмисник запропонував жінці перерахувати залишок суми 10 тисяч гривень на банківську картку дружини. Але, як з’ясувалося, цієї суми виявилося не достатньо і в кінці липня поточного року підозрюваний загадав та отримав ще грошові кошти в сумі 12 тисяч. Службовця затримали при отриманні грошей у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру у скоєнні злочину.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися