Харків'янина засудили до 7,5 років позбавлення волі за пограбування пенсіонерки

Житель Харкова увірвався до квартири літньої жінки, та пограбував її, за що й отримав покарання

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Шевченківської окружної прокуратури Харкова суд визнав винним харків’янина у вчиненні грабежу в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 186 КК України). Йому призначено покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що вдень 13 червня цього року чоловік, який раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, у тому числі крадіжки і розбій, під час іспитового строку вкотре порушив закон.

Перебуваючи у під’їзді одного з будинків у Харкові, зловмисник побачив жінку похилого віку, яка у цей момент входила до своєї квартири. Скориставшись тим, що потерпіла ще не встигла зачинити за собою двері, грабіжник увірвався до квартири та штовхнув жінку, від чого вона впала на підлогу.  Зловмисник зірвав з потерпілої золоті сережки, які на ній були, після чого вибіг з квартири і втік з місця злочину. Під час судового розгляду чоловік визнав свою вину. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про фермера з Харківщини, що експлуатував безхатьків у своєму господарстві. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 57-річного чоловіка за фактом вербування, переміщення людини, з використанням обману та її уразливого стану, з метою трудової експлуатації, вчиненого повторно (ч. 1, 2 ст. 149 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. За даними слідства, власник одного з фермерських господарств у Сахновщинському районі, займався трудовою експлуатацією людей, що знаходились в уразливому стані. Чоловік підшукував на території Харківської та Дніпропетровської областей осіб з числа соціально незахищених верств населення, які перебували в скрутному матеріальному становищі. Обвинувачений пропонував роботу на його фермерському господарстві, обіцяючи високу зарплатню, триразове харчування і гідні умови праці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися