Антимонопольний комітет викрив змову на тендері на понад 35 млн грн у Харкові

Зловмисники намагалися організувати закупівлю на ремонт лікарні №25 у Харкові

Східне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України викрило змову між ТОВ "Гранд-Плейс" та ТОВ "Південбудсервіс-18" під час їхньої участі у відкритих торгах на закупівлю послуг з капітального ремонту приймального відділення лікарні № 25. Закупівля на загальну суму 35 625 240 грн оголошувалася у 2020 році некомерційним підприємством "Міська клінічна багатопрофільна лікарня № 25" Харківської міської ради.

Під час розгляду справи Відділенням було встановлено низку фактів, що свідчать про наявність змови між відповідачами під час цих закупівель. Зокрема – одна довірена особа на дві компанії, зазначення одного й того ж номеру телефону та електронної поштової скриньки при відкритті рахунків в банку, використання однакових ІР-адрес тощо. Антимонопольний комітет оштрафував зловмисників загалом на 136 тисяч гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відновлення ліцею у прикордонному районі Харківщини. Департамент капітального будівництва Харківської ОВА планує укласти угоду на відновлення Старосалтівського ліцею вартістю 193 млн грн з ТОВ “Слобожанська будівельна компанія “Саргон”. Ціна на матеріали та устаткування завищені в рази. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо в результаті аналізу сайту “Prozorro”, інформують "Коментарі. Харків". Фактично цей тендер продовжує традиції закупівель департаменту капбудівництва щодо відновлення постраждалих будинків в області, коли ціни у кошторисах суттєво завищені. Так було, наприклад, під час замовлення відновлення Ізюмської міськради. Наприклад, переможець торгів планує закупити два твердопаливних котли Marten Industrial-T MIT-250. Вартість кожного підрядник оцінив у 756 000 гривень. Хоча подібні котли дилери продають по 245 000 гривень, тобто втричі дешевше. Вдвічі вище ціна й на щебінь, якого планують закупити на 1,7 млн грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися