Всі перевірені об'єкти централізованого водопостачання Харківщини не відповідають вимогам санітарного законодавства

Було оприлюднено результати перевірки об'єктів водопостачання Харківської області

Станом на 31 серпня фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проведено комісійні перевірки: 110 об’єктів централізованого водопостачання, 415 об’єктів децентралізованого водопостачання, семи об’єктів водовідведення. Про це повідомляють"Коментарі. Харків" з посиланням на ГУ ДПСС в Харківській області.

Порушення виявлені на 110 (100%) об’єктах централізованого, 391 (94,2%) об’єктах децентралізованого водопостачання та на чотирьох об’єктах водовідведення (57%). У зв'язку з цим Держпродспоживслужба посилила державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про травневі перевірки Держпродспоживслужбою Харківщини об'єктів водопостачання. Станом на 11 травня фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проведено комісійні перевірки 65 об’єктів централізованого водопостачання та 252 об’єктів децентралізованого водопостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДПСС у Харківській області. Порушення виявлені на 65 (100%) об’єктах централізованого та на 223 (89%) об’єктах децентралізованого водопостачання. З метою усунення виявлених порушень санітарного законодавства видано 50 приписів, направлено 143 листи з пропозиціями та відповідними роз’ясненнями до органів місцевого самоврядування та балансоутримувачів щодо усунення виявлених порушень, ініційовано проведення 17 засідань місцевих комісій з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для розгляду питання забезпечення населення якісним питним водопостачанням. Проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню інфекційних хвороб людей, локалізації та ліквідації спалахів і епідемій на території Харківської області в умовах воєнного стану триває.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися