Правоохоронці викрили схему незаконного виїзду призовників за кордон

Керівнику благодійного фонду повідомлено про підозру

Харківською окружною прокуратурою Харківської області повідомлено про підозру 34-річному чоловіку за ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 369-2 КК України. За даними слідства, харків‘янин, будучи керівником одного з місцевих благодійних фондів, розробив дві "схеми" виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Перший механізм полягав у тому, що харків’янин організував безпідставне внесення чоловіків до інформаційної системи "Шлях" в якості волонтерів місцевого благодійного фонду. Така послуга вартувала втікачам 1,5 тис. доларів. За іншою "схемою", ділок надавав чоловікам фіктивні документи з місцевих ТЦК та СП. Це вже коштувало ухилянтам майже  4,5 тис. доларів. Крім того, чоловік проводив інструктажі з клієнтами щодо обставин проходження ними ВЛК.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про незаконне збагачення підрядника на ремонті школи. Немишлянською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно підприємця за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей  (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Прокуратури Харківської області. За даними слідства, у 2021 році між Управлінням освіти адміністрації Індустріального району Харківської міської ради та фізичною особою-підприємцем укладено договір щодо проведення капітального ремонту приміщень загальноосвітньої школи, розташованої на території вказаного району. Підприємець, знаючи, що роботи виконані не у повному обсязі та не відповідають умовам договору, організував внесення до актів виконаних робіт неправдивих відомостей. Підписавши документ, у якому містилися завищені дані щодо обсягів виконаних робіт, підприємець подав його до органу місцевого самоврядування. У подальшому на підставі цього документа на рахунок підприємця перераховано близько 200 тис. грн бюджетних коштів, чим завдано збитків державі. Досудове розслідування проводив ВП № 1 ХРУП № 2  ГУНП в Харківській області. Справу розглядатимуть в Орджонікідзевському районному суді м. Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися