На Харківщині судитимуть підприємця, що незаконно видобував пісок

Чоловік незаконно видобував пісок та руйнував ґрунт

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства за фактом порушення встановлених правил використання надр, що спричинило небезпеку для довкілля (ч. 2 ст. 240 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. 

За даними слідства, у 2014 році підприємство отримало спеціальний дозвіл на користування надрами та акт гірничого відводу для видобування піску на земельній ділянці площею 14 га, розташованій у Богодухівському районі Харківської області. Проте з 2020 року директор підприємства проводив видобуток піску з порушенням встановлених правил використання надр, а саме не  погодив план гірничих робіт, здійснював розробку кар’єру та видобуток корисних копалин за межами вказаної земельної ділянки.

Незаконні дії підприємця створили небезпеку для довкілля через негативні зміни в навколишньому  природньому середовищі, а саме порушення ґрунтово-рослинного покриву, тобто спричинення надмірного руйнування, та ерозійних явищ. Справу розглядатимуть у Валківському районному суді Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про суд над втікачем з в'язниці у Харкові. Новобаварською окружною прокуратурою міста Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 24-річного чоловіка за фактом втечі з місця позбавлення волі, вчиненою особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі (ч. 1 ст. 393 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. Неодноразово судимий чоловік відбував покарання в ДУ "Холодногірська виправна колонія (№ 18)".  30 липня цього року засуджений відігнув огорожу території та зробив прохід, через який втік. Чоловіка було майже одразу знайдено працівниками колонії на найближчій автостанції. Чоловіка судитимуть у Жовтневому районному суді м. Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися