На Харківщині державного виконавця судитимуть за хабарництво

Чоловік вимагав гроші за розмороження банківського рахунку

Київською окружною прокуратурою Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно державного виконавця за фактом прохання та одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на прокуратуру Харківської області.

За даними слідства, державний виконавець Київського відділу державної виконавчої служби у Харкові вимагав у чоловіка хабар за нібито закриття виконавчих проваджень. Обвинувачений повідомив потерпілому, що у межах виконавчих проваджень за фактами порушення Правил дорожнього руху на банківські рахунки чоловіка накладено арешт. Державний виконавець запропонував "допомогу" із закриттям цих проваджень за винагороду у 600 доларів. 

29 травня цього року, під час передачі зазначеної суми коштів, державного виконавця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Справу розглядатимуть у Київському районному суді Харкова.     

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про затримання німецького наркодилера у Харкові. Зловмисника розшукували компетентні органи ФРН за злочини у сфері незаконного обігу наркотиків у великих розмірах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області. У період з вересня 2018 року по лютий 2020 року обвинувачений працював так званим водієм-кур’єром групи наркоторговців. В одному з міст Німеччини він отримував готівку від різних членів угруповання і відвозив їх на машині до іншого міста, де невідомі кожного разу передавали йому щонайменше 500 грамів кокаїну та близько 5 кілограмів марихуани. Надалі, згідно з попередньо отриманими інструкціями, фігурант розвозив отримані наркотичні засоби за вказаними адресами. Працівники поліції встановили, що у червні поточного року 26-річний громадянин Німеччини, використовуючи паспорт громадянина ФРН для виїзду за кордон, через пункт пропуску "Маяки-Удобне" пішки прибув на територію України. 6 вересня співробітники Департаменту карного розшуку, управління карного розшуку ГУНП в Харківській області за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення ГУНП в Харківській області встановили місцезнаходження розшукуваного та затримали його у Харкові. Вирішується питання щодо подальшої екстрадиції затриманого до Федеративної Республіки Німеччини. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися