Етнічне угруповання представлялося волонтерами і обкрадало літніх людей

Зловмисники представлялися волонтерами та видурювали гроші у літніх людей

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом особам за фактами крадіжок і грабежів, вчинених організованою групою (ч. 5 ст. 185, ч. 5 ст. 186 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. 

У липні минулого року 23-річна жінка розробила план по незаконному заробітку, до якого залучила ще двох жінок та чоловіка. Зловмисники діяли у Харкові та Лозовій, а також на території Київської та Дніпропетровської областей у період з липня минулого по червень цього року.

Жертвами підозрюваних були особи похилого віку. Зловмисники приходили до літніх людей додому і представлялися волонтерами, що роздають гуманітарну допомогу. Під цим приводом підозрювані проникали всередину помешкань потерпілих, після чого викрадали їхнє майно, грошові кошти і відкрито грабували. Таким способом зловмисники встигли "заробити" 1,8 млн грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття службовця, що вимагав гроші за місця на кладовищі. Повідомлено про підозру чоловіку, що отримав хабар за місце на одному з кладовищ Харкова. Про це "Коментарі. Харків" повідомляли з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. У серпні цього року доглядач одного з харківських кладовищ вимагав від чоловіка гроші. Просив ділок суму за те, щоб безперешкодно виділити місце для поховання близької людини цього чоловіка. Вартість "послуги" вартувала 2000 доларів. Службовець зателефонував до чоловіка та повідомив, що треба зустрітись та передати йому першу частину суми у розмірі 1500 доларів. 8 серпня чоловік отримав від співробітників кладовища свідоцтво про поховання жінки та передав хабарнику-доглядачу 1500 доларів. Проте грошима ділок розпорядитись не зміг: його затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися