Терор в Мережі: стало відомо, чому у харків'ян масові перебої з інтернетом

Провайдер пояснив, що вони активно піддаються кібератакам, в результаті чого понад 100 000 абонентів відчули проблеми в користуванні інтернетом

Останнім часом харків'яни активно скаржаться на перебої з інтернетом. Провайдер "Воля" пояснив, що, починаючи з 31 травня, вони активно піддаються кібератакам. Про це інформує прес-служба компанії.

Згідно з повідомленням, спочатку атаки були тільки на абонентські підсистеми. Однак пізніше вони перейшли на телекомунікаційну інфраструктуру, в результаті чого понад 100 000 абонентів відчули проблеми в користуванні інтернетом, IPTV, мультиекранними платформами і цифровим телебаченням.

"В цілому повна відсутність доступу до сервісів тривала 12 хвилин в неділю, 31 травня, і 45 хвилин в понеділок, 1 червня. Також була зафіксована атака на сайт volia.com, але її вдалося нейтралізувати", - пояснюють у "Волі", додаючи, що їх атакували з десятків тисяч різних IP-адрес по всьому світу: США, Малайзія, Тайвань, В'єтнам.

Щоб уникнути перебоїв у подальшому, цією справою зараз займається кіберполіція.

Нагадаємо, у Харкові з'являться нові тролейбусні маршрути, на які до кінця року введуть громадський транспорт в тестовому режимі. Про це інформує прес-служба міськради.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися