Пожежа на Харківщині: кілька днів не можуть загасити тління (ФОТО)

Для остаточної ліквідації потрібна важка техніка

Поблизу Первомайського на Харківщині 9 вересня на полігоні твердих побутових відходів сталося займання. Про це повідомила пресслужба міської ради з посиланням на інформацію директора підприємства "Жилсервіс" Владислава Ключки, пишуть "Коментарі. Харків". За словами директора, займання загасили, однак продовжується тління у товщі сміття на глибині близько 20 м.

Владислав Ключка пояснив, що тління викликає задимлення території міста. Ліквідація таких осередків проблематична. “На полігоні третій день працює одна машина ДСНС. Ми організували підвіз великої кількості води, залучили підприємства громади. Це не дає того результату. Для остаточної ліквідації потрібна важка техніка, бульдозер, який зможе пересипати сміття ґрунтом, тому якийсь час мешканці ще відчуватимуть дискомфорт", - уточнив директор підприємства.

Він зазначив, що договір на користування бульдозером вже укладають.

Первомайський міський голова Микола Бакшеєв повідомив, що в місті відбулось засідання міської комісії ТЕБ та НС, на якому розглянули ситуацію, що склалась на міському полігоні твердих побутових відходів.

На місці тління працює машина ДСНС та техніка, яку надали підприємства в допомогу. Директор ПК "Жилсервіс" Володимир Ключка повідомив, що з Лозової вже виїхав бульдозер. “Це важка техніка, яка допоможе остаточно ліквідувати задимлення”, - зазначив очільник міста.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на 11 вересня за добу було  зафіксовано 2 пожежі, спричиненні ворожими обстрілами у Вовчанській громаді. 

Детальніше про наслідки ворожих обстрілів читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися