У Харківській області депутат потрапив під підозру: що він скоїв

Депутат співпрацював з окупантами - реалізував пальне невідомого походження за російські рублі та гривні

У Харківській області депутату сільради повідомили  про підозру у колабораційній діяльності. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Було встановлено, що до моменту початку повномасштабної військової агресії росії на території України чоловік у 2020 році був обраний депутатом Шевченківської селищної ради Харківської області VIII скликання. Також депутат був підприємцем та здійснював господарську діяльність у сфері лісопильного та стругального виробництва.

Після окупації селища Шевченкове Куп’янського району Харківської області депутат налагодив відносини з окупантами, домовився про провадження господарської діяльності на автозаправних станціях у взаємодії з незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території.

Він отримав “Патент на торговельну діяльність, сферу комунального харчування, сферу обслуговування населення”. Депутат реалізував пальне невідомого походження за російські рублі та гривні на умовах подальшої сплати 50 000 рублів щомісячно окупаційній владі.

“За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Слідчим Куп'янського РВП за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури 55-річному чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину”, - повідомили у поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області викрили шахрая - він ошукав двох мешканок регіону на суму понад 230 тис. грн. Детальніше про це читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися