Шахрайська схема на Харківщині: літні жінки втратили понад 230 тис. грн

Зловмисник діяв за шахрайською схемою “Ваш родич у біді”

У Харківській області викрили шахрая - він ошукав двох мешканок регіону на суму понад 230 тис. грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію  поліції Харківської області.

Слідчі повідомили про підозру чоловіку, який ошукав двох літніх жінок на 238 тисяч гривень. У поліції розповіли, що зловмисник діяв за шахрайською схемою “Ваш родич у біді”. Під приводом “розв'язання питання” для уникнення кримінальної відповідальності за скоєння ДТП чоловік виманив у постраждалих 238 тисяч гривень.

Жертвами зловмисника стали 82 та 83-річні мешканки міста Первомайський Лозівського району. 

У поліції нагадали, якщо хтось телефонує з незнайомого номера і повідомляє про те, що потрапив “у біду”, у жодному разі не потрібно підтримувати діалог. Варто покласти слухавку та зателефонувати за відомими вам номерами та перевірити, де ваш родич. При цьому у поліції просять громадян обов’язково повідомляти про такі випадки правоохоронним органам.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що харків'янин продавав в інтернеті неіснуючих собак - його судитимуть за шахрайство. 

Слобідська окружна прокуратура м. Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно 26-річного чоловіка за фактом шахрайства (ч. 1, 2 ст. 190 КК України).  Слідство встановило, що харків’янин з листопада 2022 року розміщував в інтернеті оголошення про продаж породистих цуценят. При цьому він насправді жодного відношення до розведення собак не мав. 

Що загрожує правопорушнику за вчинені шахрайські дії, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися